Scutire de plata impozitului pe cladire si automobil

Părinţii copiilor cu handicap, scutiţi de plata impozitului pe clădire şi a impozitului pe autoturism

Alte prevederi au fost introduse în Noul Cod Fiscal, printre care şi o modificare adusă în ceea ce priveşte scutirile de taxe şi impozite.

Astfel, părinţii copiilor cu handicap grav sau accentuat şi ai celor cu gradul I de invaliditate vor fi scutiţi de plata impozitului pe clădirea de domiciliu şi pe terenul aferent acesteia, precum şi de plata impozitului pe autoturism.

Pe lângă aceste scutiri, autorităţile locale vor să acorde părinţilor copiilor cu handicap grav sau accentuat şi ai celor cu gradul I de invaliditate şi alte reduceri de taxe.

Scutirile de taxe pentru părinţii copiilor cu handicap vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2016, odată cu noul Cod Fiscal.

Iniţiativa de scutire la plata impozitelor pentru părinţii copiilor cu handicap a fost introdusă în noul Cod Fiscal aprobat recent, după ce a fost susţinută de câţiva parlamentari care au trimis memorii către Ministerul Finanţelor şi au susţinut propunerea în cadrul dezbaterilor parlamentare.

Noile prevederi arată că părinţii copiilor cu handicap grav sau accentuat şi ai celor cu gradul I de invaliditate vor fi scutiţi de plata impozitului pe clădirea de domiciliu, pe terenul aferent acesteia, precum şi de plata impozitului pe autoturism.

În afară de aceste scutiri, autorităţile locale vor putea să dispună pentru părinţii copiilor din această categorie alte reduceri de taxe aflate în competenţa acestora.

Sursa: http://observatorul.ro/Legislatie/SCUTIRE-DE-PLATA-IMPOZITULUI-PE-CLADIRE-SI-AUTOTURISM_2167
 

Proiect finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org. Continutul acestui website nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor website-ului. Parteneri: www.eeagrants.org | www.fondong.fdsc.ro | www.caritas-blaj.ro

Logo Funds