S-a finalizat prima campanie de testare profilactica pentru copiii din mediul rural

Pe parcusul lunilor septembrie-octombrie 2014 in cadrul proiectului, s-a desfasurat prima campania de testare profilactica a copiilor cu varsta 0-6 ani. Campania a avut loc in judetul Alba, Mures si Sibiu in localatile si comunele: Cenade, Valea Lunga, Bucerdea Granoasa, Deaj, Adamus, Bagaciu, Mosna Dirlos, fiind organizata si derulata de catre echipele mobile de interventie cu sprijinul echipei de coordonare, si a mobilizat toate resurselor de la nivelul comunitatii: scoala, medic de familie, autoritati locale. Campania s-a adresa copiilor cu varsta de 0-6 ani, copiilor aflati intr-o situatie de risc care ar putea dezvolta o deficienta, copiilor cu intarzieri in dezvoltare. Concomitent s-a derulat si selectia beneficiarilor directi ai serviciilor de recuperare si realibiltare complexa in conformitate cu criterile de selectie.

Dupa o planificare riguroasa si in conformitate cu criteriile de testare profilactica in cadrul campaniei au fost evaluati un numar 121 copii cu varsta cuprinsa intre 0-6 ani si 41 copii cu varsta peste 6 ani (la solicitarea parintilor).