Pentru un efort comun de dezvoltare a asistentei sociale!

In parcursul lunilor martie si aprilie 2015, au fost organizate in cadrul proiectului Retea de Servicii de Recuperare Mobila la domiicliu pentru copii si tineri cu dizabilitati 3 targuri de promovare a furnizorilor a serviciilor si modelelor de buna practica de la nivelul celor trei judete. Acestea au fost organizate la nivelul capitalei judetului respectiv: Alba Iulia (Alba) , Targul Mures (Mures) si Sibiu (Sibiu)Medias si Tarnaveni. Au fost invitate sa participe asociatii si institutii care deruleaza sau furnizeaza servicii pentru copii, tineri si persoane cu handicap de pe raza judetului respectiv. Targurile au fost pregatite si organizate de catre echipa de management impreuna cu voluntarii din cadrul Centrului de Resurse Medias si cu sprijinul echipelor mobile de la nivelul proiectului. Fiecare targ s-a desfasurat pe parcursul unei zile , continand o sesiune de prezentare a modelelor de buna practica discutii de inters general – legistatie , licentiere , finantari sau a unor terapii si interventii inovative ale furnizorilor si o sesiune de tip open space unde fiecare participant si-a putut prezentat si promova activitatea prin intermediul stadurilor de prezentare (expunere de obiecte confectionate de catre beneficiari si materiale de promovare proprii – brosuri, pliante, afise).

Obiectivul principal al targurilor a fost:

Promovarea furnizorilor si serviciilor destinate copiilor, tinerilor si persoanelor cu dizabilitati, incurajarea si sustinerea schimbului de experinta si bune practici .

Totodata s-a dorit sustinerea si promovarea sectorului asistentei sociale si asistentilor sociali ca profesionisti.

Primul targ s-a desfasurat la Sibiu , in data de 26.03.2016 si au participat 20 de furnizori/ institutii si 96 specialisti. Targul a fost organizat in parteneriat cu Colegiul National al Asistentilor Sociali din Romania –Structura Teritoriala a judetului Sibiu, Universitatea Lucian Blaga, Faculteate de Stiinte Socio-Umane si Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Sibiu. Evenimentul s-a bucurat de prezenta si expertiza reprezentantilor partenerului traditional la Asociatie Caritas si al proiectului-Humanitaire Hilfe Windesheim- Germania Toate institutiile participante au fost prezente cu standuri si prezentari de modele de buna practica.

Cel de-al doilea targ desfasurat la Targu Mures in data de 31.03. 2016 , a reunit 13 organizatii/institutii care furnizeaza servicii destinate copiilor fiind prezenti un nr de 45 de specialisti. Targul a fost organizat in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mures si Fundatia Transilvana Alpha. Ca specificitate in cadrul targului a fost prezentat centrul de Recuperare Perseverenta si microbuzul accesibilizat si procedura de lucru privind transportul copiilor cu dizabilitai la centru.

Targul de promovare de la nivelul judetului Alba s-a desfasurat in data de 22.04.2016 fiind organizat in parteneriat cu Directia generala de asistenta social si protectia copilul Alba si colegiul National al Asistentilor Sociali Structura Teritoriala Alba . La eveniment au fost prezente un nr de 23 de furnizori din domeniu si 57 de specialisti participanti.
 

Proiect finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org. Continutul acestui website nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor website-ului. Parteneri: www.eeagrants.org | www.fondong.fdsc.ro | www.caritas-blaj.ro

Logo Funds