Constientizarea Autismului - Dincolo de Aparente

In perioada 09.06.2015 si 16.06.2015 s-a desfasurat in cadrul proiectului “Retea de servicii mobile de recupereare complexa pentru copii si tineri cu dizabilitati din mediul rural”, a treia intalnire a specialistilor din domendiul protectiei si educatiei copilului la nivelul judetului Sibiu, in cadrul Centrului Resursa, workshop-ul cu tema “ Constientizarea Autismului- Dincolo de Aparente”.

Cele doua module ale workshop-ului s-au adresat cadrelor didactice din invatamantul scolar si prescolar, obiectivul principal al workshop-ului a fost de a recunoaste si a constientiza autismul si manifestarile autismului la copilul prescolar si scolar pentru o mai buna integrare a lui in gradinta , respectiv scoala de masa.

Primul modul al workshop-ului a avut in vedere copilul cu autism de la varsta de 0 la 6 ani, iar ca teme principale abordate au fost:

- TSA – Date , teorii , studii si informatii de care ar trebui sa dispuneti pentru o mai buna intelegere a copilului cu autism.
- Multiplele “masti” ale autismului.
- Cum sa inteleg manifestarile copilului cu autsim?
- Adaptarea la situatia existenta.
- Mit si adevar in autism.

- Al doilea modul al workshop-ului a avut in vedere copilul scolar cu autism, care a fost sau urmeaza sa fie inclus intr-un program in scoala de masa. Temele abordate in cadrul celui de al doilea modul au fost:

- Ce se intampla cu copilul cu autism la plecarea din gradinita.
- Regulile si importanta lor.
- Conexiuni importante in dezvoltarea comportamentului armonios a copilului cu autism.
- Lista de sarcini si auti-comunicarea
- A lucra cu copilul cu autism- “Cartonase de strategie”


Psiholog: Ababi Alexandra


Psihologul Alexandra Ababi a susţinut un atelier lucru cu tema ,,Conştientizatea autismului dincolo de aparenţe’’. Manifestarea s-a adresat educatorilor din oraş şi s-a desfăşurat la sediul Centrului de Recuperare Neuromotorie Pruncul Isus Mediaş. Video preluat de pe: Youtube NovaTV MEDIAS

Posted by Caritas Blaj on 12 August 2015
 

Proiect finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org. Continutul acestui website nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor website-ului. Parteneri: www.eeagrants.org | www.fondong.fdsc.ro | www.caritas-blaj.ro

Logo Funds