Ce facem

Centrul ofera informatii relevante pentru specialistii in domeniul protectiei copilui cu handicap: materiale de specialitate, documente de studiu pentru munca de specialitate, medierea unor stagii de pregatire si schimb de experienta.

Totodata ofera servicii pentru familii si persoane: informare – activitati de informare si consultanta asupra drepturilor sociale legale ale persoanelor cu handicap; indrumare si orientare spre institutiile raspunzatoare de acordarea acestor drepturi, informatii despre alte servicii si programe din comunitate; consiliere pentru persoanele cu handicap si pentru membrii familiilor acestora – se urmareste clarificarea problemelor cu care se confrunta clientii si sprijinirea acestora in rezolvarea lor, servicii specializate de networking oferite prin intermediul Confederatiei Caritas Romania.

In cadrul proiectului vor avea loc 2 intalniri anuale pentru specialistii din domeniul protectiei copilului si a servicilor sociale cu scopul informarii si schimbului de experienta si bune practici.

Se va elabora un ghid al modelelor de buna practica din domeniul furnizarii de servicii la nivelul celor 3 judete Mures, Alba, Sibiu.

Crearea unei comunitati online pentru informarea specialistilor si a publicului intresat.

Participarea si oragnizarea de campanii de informare si sensibilizare a comunitatiilor
 

Proiect finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org. Continutul acestui website nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor website-ului. Parteneri: www.eeagrants.org | www.fondong.fdsc.ro | www.caritas-blaj.ro

Logo Funds